Echt handwerk op de Peloponnesos

Gepost door Olie B 11-11-2017 1 Opmerkingen

Het plukken gebeurt met de hand. Er komen geen machines aan te pas zoals bij monocultuur.  De oogst is één keer per jaar in december. Tegelijk met het plukproces  wordt er ook gesnoeid. De olijven worden van de boom gehaald door met stokken tegen de takken aan te slaan. De olijven vallen op de grond op netten die men speciaal daarvoor heeft neergelegd op de grond. De olijven worden verzameld en  in zakken gedaan en direct naar de perserij gebracht. De tijd tussen het plukken en persen wordt zo kort mogelijk gehouden omdat de zuurgraad hoger wordt naarmate er meer tijd tussen zit. Immers hoe lager de zuurgraad hoe beter de kwaliteit olijfolie. Daarom is Olie B altijd zelf bij het plukken en persen om zo ook zicht te houden op de kwaliteit. De olijven worden koud geperst en maar één keer. Dat noemt men extra vierge of extra vergine. De olijfolie van Olie B is altijd van de laatste oogst!! En heeft een zeer lage zuurgraad van 0,2 % en dat proef je!

1 Opmerkingen

Ingeborg Dekker:
27-05-2018, 07:34:15 PM
Reageer

Deze olie is wel ECHT heel lekker!! Ik neem wel vaker een flesje mee tijdens een markt of braderie, maar deze overtreft alles. Ik kom terug!!

Laat een bericht achter